Black Friday is de dag na Thanksgiving en is in 2020 op 27 november. De Cyber Week begint op de maandag vóór Black Friday, 23 november. Hierbij valt Cyber Monday op de maandag ná Black Friday, 30 november.

Wanneer Black Friday precies is, verschilt per jaar. Deze dag valt namelijk op de vierde vrijdag van november. Black Friday 2020 is op vrijdag 27 november 2020. Hoewel Black Friday naar een specifieke dag verwijst, spreken we tegenwoordig eigenlijk van een ‘lang weekend’ Black Friday. Dit loopt tot en met Cyber Monday, wat dit jaar op 30 november 2020 valt.

Het is traditioneel een dag om met winkelen te beginnen voor kerstmis. Het is daardoor de drukste dag in het jaar voor de winkeliers.

Black Friday 2020

Omdat die dag de winkeliers “in het zwart” komen te staan, en winst beginnen te maken voor het jaar – verliezen worden in rode inkt geschreven – heet die dag ‘Black Friday’.

De meeste werknemers hebben vrij (met uitzondering van personeel in de detailhandel, gezondheidszorg en banksector), en daardoor gaan er veel mensen winkelen.

Het wordt beschouwd als het begin van het seizoen voor kerstinkopen. Om de mensen naar de winkels te trekken, adverteren veel winkels met speciale aanbiedingen. Er zijn winkels die al om drie uur open gaan, en om die tijd staan er al rijen kopers buiten om de laagstgeprijsde, beperkt voorradige artikelen te bemachtigen. Tijdens de dag is het vrijwel onmogelijk om een parkeerplaats te vinden bij de grote winkelcentra, sommige mensen parkeren hun auto al een week van tevoren om gegarandeerd een plaats te hebben.

 

Ontdek alvast alle BlackFriday Deals op deze pagina!