Design trends, Decoration

Interieurtrends 2021

Interieurtrends 2021

2021 nadert snel – en laat ons 2020 dan maar snel vergeten – en dat betekent dat er nieuwe ontwerptrends in het verschiet liggen! Een nieuw jaar betekent niet alleen een frisse start voor het afbranden van al die vakantiecalorieën, maar het is ook het perfecte moment om je huis op te knappen.

Als u probeert uit te vinden wat u volgend jaar met uw huis moet doen, dan zijn hier een paar trends die volgens ons het komende jaar hun weg zullen vinden naar het interieur.

Neutrale kleuren zullen ook dit jaar weer in de mode zijn. Wat kunnen we zeggen? Neutrale kleuren zijn er in vrij klassieke en serene tinten, en het belangrijkste is dat ze je interieur niet superdruk maken. Neutrale kleuren zijn wit met een koele of warme ondertoon. We kijken vooral naar grijze en beige tinten.

Onze voorspelling voor 2021 is dat warme neutrale kleuren hun weg naar binnen zullen vinden, terwijl koele neutrale kleuren naar de achtergrond verdwijnen. Onderschat ook de kracht van een neutraal decor niet. Het is een uitstekende keuze voor uw muren, maar het zijn ook geweldige opties voor meubilair, waaronder banken en beddengoed. Onze  interieuradviseurs kunnen u helpen om samen met u te bekijken hoe u neutraal interieur kunt bekomen.

Fluweel – voor de durvers!

Fluweel mag dan niet ieders kopje thee zijn, het wordt in 2021 wel trendy. Het is de perfecte mix van luxe en comfort. Als de meeste mensen aan fluweel denken, denken ze vaak aan de oude rode fluwelen bekleding van vroeger. Dit jaar en in het volgende jaar nemen interieurontwerpers een diepe duik in de fluwelen designopties, met name voor banken. En, onze kleuropties zijn breder dan ooit. We hebben het over levendige blauwen, roze, gebrand oranje en taupe tinten. De mogelijkheden voor fluwelen meubelen in 2021 zijn eindeloos.

Zwart & Wit

Zwart en wit zijn het begin en het einde van het kleurenspectrum. Ze kunnen letterlijk geen starterscontrast tussen kleuren zijn, maar de botsing tussen licht en donker is een geschenk van de binnenhuisarchitectuurgoden. Er zijn miljoenen manieren om deze yin en yang trend in je interieur te verwerken. Zwarte stoelen en banken, witte gooikussens, chevronprint, zwart en wit marmer – er zijn zoveel textiel en patroonvarianten die deze twee kleuren met elkaar verbinden.

In 2021 kunnen interieurontwerpers zich verheugen op de eindeloze mogelijkheden voor de woninginrichting die deze zwart-witte trend te bieden heeft.

Geometrische patronen

Geometrische patronen vertonen al jaren een opwaartse trend, zozeer zelfs dat je overal geometrische patronen kunt vinden. Het enige probleem met geometrische patronen die zo populair zijn, is dat het op alles – bekers, notebooks, behang, banken, beddengoed, kunst, vloeren, verlichtingsarmaturen en andere decoraties staat.

Het is zo gemakkelijk om te overdrijven, maar verwacht niet dat geometrische ontwerpen snel zullen verdwijnen. Daarom draait het in 2021 allemaal om geometrische balans. Je kunt nog steeds een statement maken met gedurfde en levendige geometrische patronen.

Kies een gebied van je huis waar je het geometrische patroon een gewaagd statement wilt maken. Wat dacht je van geometrische badkamervloertegels, of een dun gevoerd geometrisch behang met een niet zo druk patroon?

Bloemen

Bloemenstoffen en behangpapier zijn andere hedendaagse trends om naar uit te kijken in 2021. Bloemen bestaan technisch gezien al lang, maar er is een groot verschil tussen de florale interieurtrends van 2021 en het oude roze bloemenbehang en -meubilair dat je misschien nog wel eens in het huis van je oma hebt gezien.

Bloemen werken traditioneel goed op behang. Vandaag de dag zijn de trends op het gebied van behang gebaseerd op bloemmotieven van verschillende afmetingen en kleurpatronen. Er is een sterke aantrekkingskracht op levendige kleuren zoals geel en contrasterende kleuren die uw muren zullen doen knallen. Hetzelfde geldt vandaag de dag, maar voor 2021 zijn bloemen een abstracte chique uitvoering van deze klassieker in het interieur.

Metalen

Metalen zullen in 2021 overal aanwezig zijn. We hebben het over zilver, goud, tin en koper. De mixed metal decor trend zal ook vrij populair zijn. Zilver en bruine metalen gaan daarenboven uitermate goed samen, zoals ijzer en goud of brons. Wees voorzichtig om niet meer dan drie metalen te mengen in een ruimte, of uw decor kan veel te druk en overweldigend worden voor een kamer. Het juiste interieuradvies kan u helpen bij het vinden van balans.

Terugkeer van zwart

Zwart is terug en groter dan ooit! Interieurontwerpers voorspellen dat “zwart alles”, van kasten tot wastafels, verf en aanrechtbladen, een van de toptrends zal zijn in 2021. Zwarte muren, afwerkingen en meubels kunnen uw huis er high end en on-trend uit laten zien. Een van de redenen waarom zwart in het verleden zo vervelend is geweest voor de consument, is omdat er wordt verondersteld dat zwart een kamer kleiner maakt en het een beetje claustrofobisch kan aanvoelen. U kunt dat probleem bestrijden door contrasterende kleuren op te nemen. We verheugen ons op de gewaagde en matte zwarte uitvoeringen van volgend jaar!