Info

Nieuwe interieurtrends voor 2021

Nieuwe Interieurtrends Voor 2021
Interieurtrends 2021

Ben je op zoek naar de interieurtrends van 2021? Wel dan ben je op de goede plaats, we hebben enkele trends verzameld en zullen dit ook in andere berichten verder uitspitten. Ben je zelf niet zo thuis in het inrichten van je interieur? Geef ons zeker een seintje, we zijn er om jouw verder te helpen in de zoektocht naar het perfecte interieur!

De inrichting van een huis of appartement kan een leuke taak zijn, en het vinden van de perfecte stijl om de ruimte comfortabel en aantrekkelijk te maken is niet zo moeilijk.

Ontdek in deze blogpost de nieuwe interieurtrends voor 2021 en beleef ideeën en designtrends van moderne en hedendaagse interieurdecoratie.

Een startpunt – ga voor een inrichting zonder al teveel prikkels

Als je een visueel rustgevend huis wilt, vraag jezelf dan af wat er in kasten gestopt en uit het zicht verwijderd kan worden en welke elementen niet essentieel zijn. Organiseer daarna volgens de prioriteiten.

Je moet consequent zijn met dit proces, en om de paar maanden naar elke kamer terugkeren en het met een verse blik observeren. Je zal zeker merken dat er meer te vereenvoudigen valt en zo komt de gehele ruimte ook meteen meer tot rust.

Om ervoor te zorgen dat de ruimtes “clean” blijven, kan je best alles een speciale plaats geven. Het hoeft dan ook niet kunstmatig opgeruimd zijn, een geordende chaos geeft een iets gezelligere indruk. Een beperkte chaos dan toch ;-).

Interieurtrend: Voeg eyecatchers toe

Eén van de interieurtrends in die ook in 2021 zullen blijven gelden, is kwaliteit boven kwantiteit te verkiezen en te investeren in de klassiekers die echt de tand des tijds zullen doorstaan, en uw interesse zal blijven prikkelen.

Ontdek zeker ons aanbod klassiekers bij Living@Moens, waar je verschillende designmerken terugvindt. Je hoeft niet je hele huis van design te voorzien, maar één stuk in een ruimte kan meteen het hele gevoel van die ruimte beïnvloeden.

Interieurtrend: Scandinavische en Japanse mix

Interieurtrends 2021

Een andere interieurtrend is het gebruik van buitenlandse invloeden en deze toe te passen op je eigen interieur, al dan niet geblend.

De Scandinavische en Japanse stijl zijn al vrij minimalistisch, eenvoudig en functioneel. En de functie van beide, bekend als Japandi-stijl, is dat ook. De witte kleur domineert alle omgevingen, natuurlijk hout, materialen en organische vormen met alle invloed van de grote Scandinavische en Japanse ontwerpers van de 50′ zijn de belangrijkste kenmerken.

Deze stijl wordt gekenmerkt door grote omgevingen met open en lichte, comfortabele ruimtes. Het meubelontwerp van pure lijnen, combineren het traditionele met het moderne waarbij ze altijd prioriteit geven aan het functionele.

Interieurtrend: Voeg een vleugje persoonlijkheid toe

De laatste tijd is de meest opvallende trend in interieurdesign en -decoratie gericht op het personaliseren van ruimtes. Dat wil zeggen, rekening houden met de persoonlijke stijl bij het creëren van onze woning, zonder zo veel vast te houden aan de mainstream, of aan wat de “experts” denken over de nieuwste trends. Uiteindelijk gaat het erover dat jij toevoegt aan je interieur wat je zelf leuk vindt natuurlijk en waar je je goed bij voelt.

Door de invloed van het internet is het vandaag de dag zeer eenvoudig om interieur ideeën te vinden en te sprokkelen, via platformen als Pinterest kan je daarenboven al je ideeën mooi ordenen in een handig overzicht. Daarna kan je het delen, bespreken en vervolgens toepassen.

Interieurtrend: Creëer een eigen stijl en laat de mainstream voor wat het is

Naast het online vinden van producten hebben we met een simpele klik toegang tot inspirerende ideeën en modellen uit de hele wereld. Dit stelt ons in staat om de nuances van onze persoonlijke stijl te definiëren, helpt ons om onze esthetische gevoeligheid te verfijnen en onze voorkeuren te vertrouwen in plaats van simpelweg de mainstream te volgen.

Interieurtrends 2021

Zo komt bijvoorbeeld vintage mode terug – is het ooit wel weggeweest – wat resulteert in warme maar tegelijkertijd moderne omgevingen, met eenvoudige lijnen en designelementen die geïnspireerd zijn door de lijnen uit de jaren 60 en verder.

Zo, hier alvast enkele interieurtrends die we in 2021 vorm zien krijgen. Op de hoogte blijven van onze promoties en nieuws, volg dan zeker onze sociale media kanalen en/of schrijf je in voor onze nieuwsbrief!