Gelderland is opgericht in 1935 en kent een rijke historie. De oprichter was gecharmeerd van Scandinavisch design en zodoende werd al in een heel vroeg stadium van de geschiedenis gekozen voor moderne vormgeving en hoekige vormen. Daarnaast werd de basis gelegd voor misschien wel het belangrijkste principe dat tot op de dag van vandaag leidend is; duurzaamheid en zitcomfort.

Alle meubelen worden door ervaren vakmensen met een grote liefde voor het meubelvak ambachtelijk vervaardigd in Nederland. Bij de keus voor een Gelderland meubel gaat u uiteraard niet over één nacht ijs.

Gelderland werkt samen met bekende Nederlandse ontwerpers als Jan des Bouvrie en Henk Vos. De samenwerking met Jan des Bouvrie begon al in 1969. Met een reeks van succesvolle modellen tot gevolg. De meubelen van Jan des Bouvrie zijn strak en stijlvol van vorm. Naast Jan des Bouvrie werkt Gelderland ook samen met ontwerper Henk Vos. De designklassieker bank 4800 is van zijn hand en nog steeds een bestseller in de Gelderland collectie. Inmiddels zijn de laatste jaren ook veel nieuwe ontwepers actief voor Gelderland. Onder meer Roderick Vos – zoon van Henk Vos, Bertjan Pot en Scholten & Baijings.

Gelderland

Gelderland catalogus