Het TEMPUR materiaal werd oorspronkelijk ontwikkeld in de jaren ’70 in het “Ames” Onderzoekscentrum van NASA. Het materiaal diende om astronauten te ondersteunen tegen de druk bij het opstijgen. De temperatuurgevoelige en drukverdelende eigenschappen werkten beschermend tegen G-krachten. NASA bracht het materiaal op de markt in jaren ’80. Wetenschappers van de later samengevoegde bedrijven Fagerdala in Zweden en Dan-Foam, gingen door met de verdere ontwikkeling van het TEMPUR materiaal. Na bijna een decennium ontstond het huidige TEMPUR materiaal voor gebruik in matrassen en kussens.

TEMPUR is een visco-elastisch en temperatuurgevoelig materiaal. Dankzij de open celstructuur vormt het materiaal zich naar de contouren van het lichaam. Gewoon schuim heeft een onregelmatige celstructuur dat samengedrukt wordt als er gewicht op komt. TEMPUR matrassen bevatten talloze open cellen die ondersteunen waar dat nodig is en zonder tegendruk. Wanneer TEMPUR niet beslapen wordt komt het materiaal altijd weer terug in haar originele vorm.

De introductie van TEMPUR producten aan het publiek sloeg onmiddellijk aan. Inmiddels is TEMPUR verkrijgbaar in meer dan 76 landen en dat aantal neemt nog steeds toe. Om de groeiende vraag bij te houden, breidde TEMPUR uit naar Noord-Amerika, bouwde een onderzoeksfaciliteit en een fabriek in Duffield, Virginia en later nog een derde fabriek in Albuquerque, New Mexico. Bovendien zijn de onderzoeksfaciliteit en de fabriek in Denemarken door de jaren heen flink uitgebreid om de stijgende vraag naar TEMPUR over de hele wereld te kunnen beantwoorden.

Tempur

Tempur Catalogi

Meer slaapkamers