Aantrekkelijk en tijdloos – dat zijn ongetwijfeld de eerste woorden die je te binnen schieten als je kijkt naar een Lloyd Loom fauteuil. Je zou echter niet vermoeden dat er een rijke geschiedenis schuil gaat achter deze banken en stoelen. En toch, de wortels van de Lloyd Loom stoel gaan terug tot 1917! Maar dat is niet alles… Lloyd Loom meubelen dragen een goed bewaard geheim met zich mee. Deze verfijnde, maar uiterst solide, stijlvolle en comfortabele stoelen zijn gemaakt van gewoon kraft papier! Ja, papier. Dus zeg nooit “rieten stoel” tegen een Lloyd Loom – dat zou deze laatste geen eer aan doen. De naam Lloyd Loom verwijst namelijk naar de methode en techniek van het weven van papier en staal op een textiel weefgetouw. Het is de Amerikaanse ondernemer en uitvinder Marshall Burns Lloyd die de sleutel tot succes van Lloyd Loom of “Woven Paper” meubilair heeft gevonden.

In 1992 besloot het Belgische bedrijf Vincent Sheppard de draad van deze opmerkelijke traditie en dit verfijnde vakmanschap op te pakken. Vincent Sheppard creëerde een oogverblindende collectie van hedendaagse meubels die klassieke modellen combineert met innovatieve elegantie. Het succes was immens.

Vandaag zult u Vincent Sheppard meubelen vinden in restaurants en hotels van Hong Kong tot Hawaï, Sri Lanka tot de Stille Zuidzee, Portugal tot Polen, Groot-Brittanië tot Griekenland, Zwitserland tot Zweden, België tot Bahrein en tot de golfclubs van Frankrijk, Marokko, Portugal en vele andere locaties. Het spreekt dan ook voor zich dat Vincent Sheppard de wereldleider is in de productie van Lloyd Loom meubelen. Of het nu gaat om te dineren of relaxen, voor binnen of buiten: met elk stuk van Vincent Sheppard vakmanschap leeft de erfenis van geweven papier meubels verder.

Vincent Sheppard

Vincent Sheppard Catalogi

Lloyd Loom

Rotan kinderwagens behoorden tot een van Marshall’s ontwikkelingen en hoewel deze erg populair waren in het begin van de 20e eeuw, ging de productie ervan erg langzaam en werd alles daarom vrij duur. Bovendien brak de rotan nu en dan af en was het niet bepaald een zacht en comfortabel materiaal, zeker niet voor kinderwagens. Daarom ging Marshall Burns Lloyd op zoek naar een weefsel dat niet alleen sterker was dan rotan, maar er ook beter uitzag en zachter aanvoelde.

Eindelijk, na diverse experimenten, werd de oplossing bereikt door kraftpapier te twisten en rondom een fijne staaldraad te wikkelen. Deze met papier omwikkelde staaldraden werden vervolgens geweven op een speciaal weefgetouw, wat resulteerde in een fijn regelmatig en stevig papieren weefsel.

Marshall doopte zijn uitvinding “Lloyd loom”. Dit extreem sterk, doch flexibel materiaal liet zich door geschoolde ambachtslieden aan het weefgetouw gemakkelijk vormen rondom de frames van de kinderwagens, wat zorgde voor een soepele en mooie afwerking.

Met deze nieuwe techniek daalden productietijden van kinderwagens sterk en verdwenen alle negatieve kwaliteiten als sneeuw voor de zon. Marshall was onmiddellijk overtuigd van de voordelen van zijn nieuwe uitvinding en zag het potentieel ervan in bij de productie van allerlei meubels.

Vincent Sheppard

Meubelen Moens nieuwsbrief

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van onze meest actuele aanbiedingen en laatste trends?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!
Zo ben je altijd mee met de laatste Meubelen Moens promoties en nieuwtjes!

Newsletter Form (#3)

Meer info nodig? Vraag het meteen!

PDP-product

Meer zetels & zitmeubels

Merken zetels & zitmeubels