Interieur

Light my fire

Light My Fire

Terwijl anderen nog treuren over de slechte zomer, vieren echte cocooners de komst van de winter. Korte dagen en donkere avonden zijn immers dé ideale gelegenheid om het binnen in huis gezellig te maken. Warm je frisse lederen zetel op met een wollen tv-dekentje in herfsttinten en zorg voor mokken hete chocolademelk op tafel. Versier kale muren met mooie posters, schilderijen, of wandtapijten. Een authentiek brandend haardvuur in de woonkamer kan een finishing touch zijn, maar ook mensen zonder vlammen in huis blijven niet in de kou zitten. Het juiste licht kan immers dezelfde warme sfeer oproepen.

Hou je van natuurlijk daglicht, dan kan ledverlichting op donkere avonden een goed alternatief zijn. Ledverlichting creëert dezelfde zachte, warme gloed als gloeilampen. Bovendien zijn ledlampen  energiebesparend en duurzaam. Ook de designers hebben de voordelen van ledverlichting ontdekt en leven zich er volledig op uit, met prachtige ontwerpen en unieke lampen als resultaat.

De mysterieuze herfstsfeer kan je dan weer in huis halen met een dimmer. Dimmers zorgen zelfs in de meest gewone ruimte voor een speciaal tintje. In de slaapkamer kan je ze gebruiken in de vorm van een nachtlamp, in de woonkamer oogt een staanlamp met dimmer erg stijlvol. Of je nu een etentje organiseert, gezellig in je leeszetel zit met een boek op schoot of een lui moment op de bank doorbrengt, de juiste dimmer zet alvast de juiste toon.

De echte doe-het-zelvers kunnen hun creativiteit botvieren met kaarsen in al hun vormen. Kies één plekje in je woonkamer en smuk het op met theelichtjes en kaarsenhouders in verschillende vormen en kleuren. Zo creëer je op een simpele manier een warme, romantische hoek. Lege wijnflessen met een lange witte kaars erin zorgen meteen voor een dromerig effect. In een sober interieur oogt een bokaal met water en drijvende theelichtjes misschien beter. Hou je van kleur in een frivool interieur, speel dan met kandelaars en kaarsen in verschillende vormen en kleuren om je hoekje origineel te maken. Met kaarsen bereik je in elk interieur het gewenste effect.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *