Design trends, Woonkamers, Zitmeubels

Kies de beste zetel

Kies De Beste Zetel

Kies de beste zetel voor je gezin en je interieur

Zoals alles in dit tijdperk van eindeloze keuze, lijken er oneindig veel mogelijkheden te zijn als het gaat om het kiezen van een bank. Je denkt misschien dat je precies weet wat je wilt, maar als je eenmaal een winkel binnenloopt of online afbeeldingen doorbladert, kunnen de stijlen, vormen en aanpassingsalternatieven overweldigend worden.

Bespaar uzelf de tijd, het geld en de wroeging van de potentiële koper en gebruik deze tips om een duidelijk idee te krijgen van wat u wilt (en wat u nodig hebt!) voordat u de jacht begint.

Laten we beginnen met de kleur. Hoewel de Pantone kleur van het jaar, Classic Blue, koele tinten omarmt, is er een ander patroon in opkomst. Het omarmen van aardetinten is een van de kleurentrends van het interieur in 2021. Olijfgroen, gele oker en gebrand oranje zijn tinten die niet alleen warmte brengen, maar ook een verbinding met het buitenleven.

Size does matter!

Denk eerst aan de grootte. Als u een grotere woonkamer heeft, moet u precies bepalen hoeveel van de woonkamer u met uw bank wilt vullen. Wilt u ook andere banken of stoelen meenemen? Wilt u een salontafel? Dan is een eenvoudige bank, of een bank met een lichte L-vorm waarschijnlijk het meest geschikt.

Als u op zoek bent naar een bank die het middelpunt van uw woonkamer zal zijn, zoek dan naar rondere bankvormen die wat meer ruimte in beslag nemen en veel zitplaatsen bieden.

Als je een kleine woonkamer hebt, heb je waarschijnlijk een kleinere bank nodig. Met minder ruimte staat iedere bank of bank in de schijnwerpers, dus het is belangrijk om iets te kiezen dat praktisch is, maar ook een sterk ontwerp heeft dat de rest van de ruimte draagt en aanvult.

Oriëntatie is “key”

Bepaal precies hoe de bank wordt georiënteerd. Het succesvol organiseren van een leefruimte begint met het analyseren van uw levensstijl. Wat doe je het meest in die ruimte? Hou je ervan om je gezellig te nestelen voor de TV? Zorg dat je bank die kant op staat. Vind je het leuk om een spelletje of een wijnavond te organiseren? Maak een halve cirkel (of zelfs een volledige cirkel) rond een centrale tafel.

Gebruikt uw familie de woonkamer om te loungen, te ontspannen en te lezen? Omring uw bank met stoelen en kussens en creëer zo meerdere zitplekken waar u individueel of met een grote groep van kunt genieten.

Bepaal welke vorm het beste bij de ruimte past. Nu u de functie van uw bank heeft bepaald, is het tijd om uit te zoeken welke vorm de bank het beste kan helpen om dat doel te bereiken. Een schone L-vorm is ideaal voor open ruimtes die verdeeld moeten worden – zoals het scheiden van de woonkamer en de eetkamer.

Een rondere vorm is iets gunstiger voor een kleinere ruimte die bedoeld is als ontmoetingsruimte voor groepen mensen, maar kan ook perfect zijn voor een mediaruimte.

Als u meer stoelen en tafels in uw woonkamer wilt toevoegen, kan een ligstoel een goed alternatief zijn voor een traditionele bank. Het biedt nog steeds zitplaatsen voor meerdere personen, maar is compact en kan werken als een meer verfijnde versie van de futon.

Stoffen, leder of wat anders?

Onderzoek stofferingsmateriaal. Wat is het beste voor u? Esthetiek is belangrijk, maar functionaliteit staat centraal bij de keuze van het materiaal voor uw bank. Velen van ons willen graag een pluche, witte suède bank hebben – ze zijn heel mooi, maar zo gevoelig. Suède kan een slechte keuze zijn als je huisdieren of kleine kinderen hebt die ernstige schade zullen aanrichten. Dan is leder een betere keuze, en zeg niet zomaar leder tegen alle leders, ze komen in alle vormen, maten en kwaliteiten. Wie huisdieren heeft, kan bijvoorbeeld beter kieze voor stevige leders, die tegen een stootje en een krasje kunnen.

Leer – vooral in donkere kleuren – is consistent in stijl, draagt over het algemeen goed met de leeftijd, en kan vrij gemakkelijk te reinigen zijn.

Vormen, bekleding en stijl

Kies een stijl die uw huis aanvult. Het kan een beetje moeilijk zijn om je eigen persoonlijke stijl vast te nagelen, maar ga met je instinct mee bij het kiezen van het type bank dat natuurlijk in je huis zal passen. Als uw stijl strak en modern is, kies dan iets dat dat weerspiegelt in strakke lijnen en dramatische kleuren.

Als uw huis een eclectische mix van kleuren en ontwerpen is, kan een bank die verschillende stijlen combineert (zoals een vintage bank die opnieuw gestoffeerd is in een kleurrijke stof, of een modernere vorm met traditionele accenten) de perfecte uitdrukking van uw smaak zijn.

Als uw look wat traditioneler is, zal een klassiek gestructureerde bank in een duurzame en neutrale stof de tand des tijds doorstaan en goed werken met verschillende kleuren en complementaire stukken.

Kies een kleur: helder, bedrukt of neutraal?

Het herstofferen van meubels is een relatief goedkope optie geworden voor iedereen die een meubelstuk wil personaliseren.

Wees niet bang om te kiezen voor een bank met een leuke of unieke print! Het kan een verrassend persoonlijk tintje geven en het gevoel van de hele kamer snel veranderen.