Boxsprings, Info, Nieuws, Slaapkamers

Bed & matras

Bed &Amp; Matras

Bed & matras

Bed &Amp; Matras

Tijdens de slaap rusten lichaam en geest uit, de wervelkolom en het celweefsel regenereren zich. Het is dan ook logisch dat het herstel van ons lichaam en het weer opladen van de batterijen nauw samenhangt met de kwaliteit van het bed. Een bed moet optimale bewegingsvrijheid bieden, het lichaam anatomisch ondersteunen en bovendien in staat zijn om uitgezweet vocht weg te leiden en aan de kamerlucht af te geven. Het ideale slaapsysteem past zich puntprecies aan het lichaam aan en neemt een natuurlijke S-vorm aan.

Voor een compleet overzicht aan onderhoudsproducten komt u best naar onze meubelzaak. Veel fabrikanten adviseren een specifiek reinigings- en onderhoudsmiddel voor hun meubel, op basis van de gebruikte afwerking van het meubel. Laat uw meubelzaak dit voor u nagaan. Wij helpen u met plezier verder.

Pocketveren matras

De kern van een pocketveren matras bestaat uit stalen veren die door meerdere lagen van verschillend materiaal zijn omgeven. Boven en onder de pocketveren is er een zachte afdeklaag voorzien in polyurethaan, latex of traagschuim. Pocketveren matrassen bieden een goede luchtcirculatie en een sterke veerkracht. Je vindt ze voornamelijk in een 5-zone of 7-zone versie, waarbij elke zone de beste ondersteuning biedt aan een specifieke zone van het lichaam, bijvoorbeeld de schouderzone of de bekkenzone. De oudere bonell-veren matras is minderwaardiger en wordt daarom minder gebruikt.

Latexmatras

Latex wordt uit de melk van de rubberboom gewonnen of synthetisch aangemaakt. Het wordt opgeschuimd, in verschillende luchtkamervormen ‘gebakken’ en met andere materialen vermengd. Het resultaat is een sterk elastische matras, alleen het belaste punt zakt in, niet de omgeving. Bijzonder interessant voor allergische personen: latexmatrassen zijn stofvrij en kiemdodend.

Boxspring matras

Bij een boxspring bed worden tot 500 stalen veren (bonellveren of pocketveren) in een bedkader bevestigd. Dit ter vervanging van de klassieke lattenbodem. Een voordeel is de geluidloosheid van de vering en de verbeterde luchtcirculatie. Boxsprings kunnen met quasi elke soort matras worden uitgerust, maar meestal wordt een pocketveren matras gekozen omwille van de hoge luchtdoorlatendheid van het totale slaapsysteem. Wanneer het geheel wordt gecomplementeerd met een extra topper, een dunne matras van 3 tot 12cm die bovenop de gewone matras komt, dan spreekt men dikwijls van een Scandinavisch slaapsysteem

 

De perfecte matras die goed is voor iedereen, bestaat niet. U moet er dus één vinden die het best aansluit bij uw smaak en uw lichaamsbouw. Als u op zoek bent naar een matras voor u en uw partner, ga samen naar de winkel en zoek tot u een oplossing vindt die voor beiden past. Laat nagaan of uw werverkolom mooi verticaal is in zijlig. Vergeet niet dat u gedurende minstens een tiental jaar elke nacht op uw matras zult slapen. Kom dus zeker testen

Tip
Besteed vooral veel aandacht aan het kiezen van de juiste matras. Het is de matras die grotendeels het slaapcomfort bepaalt van uw totale slaapsysteem, veel meer dan de lattenbodem, boxspring of je kussen. Neem dus zeker de tijd om uw toekomstige matras uit te proberen in de toonzaal, probeer uw verschillende slaaphoudingen uit en laat je begeleiden door de adviseur, zodat je snel en zeker de matras vindt die perfect bij u past.

 

Elke mens is anders, en daarom kiest u best voor een matras op uw maat. Uw adviseur zoekt samen met u de matras die bij u past. Er is een zeer breed scala aan comfortschuimen, waaronder polyether schuim, latex, gel matrassen, koudschuim en traagschuim of visco-elastisch schuim.

Een orthopedische matras is minder aan te raden voor gezonde mensen, omdat ze minder bewegingsvrijheid geeft. Dat bevordert de nachtrust niet. De technologische ontwikkelingen volgen elkaar op. De laatste jaren zijn de gelmatrassen sterk opgekomen ten nadele van de schuimmatrassen.

Binnen het slaapsysteem draagt de tijk (matrashoes) bij aan een gezonde en ontspannen slaap. Hij zorgt voor een heerlijk comfort, en draagt bij tot de juiste klimaateigenschappen en de algehele hygiënische uitrusting van het slaapsysteem. Wij geven de voorkeur aan een tijk die anti-allergisch, luchtdoorlatend, afneembaar en wasbaar is.