Interieur, Nieuws

Meubeltrends van Milaan

Meubeltrends Van Milaan

De interieurbeurs van Milaan is intussen net afgelopen. Het is de grootste beurs van Europa, met meer dan tweeduizend exposanten die hun belangrijkste nieuwigheden voorstellen.

De meubelbeurs is zowel gericht op professionelen, architecten en decorateurs als op het grote publiek en staat wereldwijd bekend als dé referentiebeurs bij uitstek voor decoratie en design.
Ieder jaar trekt het bezoekers aan vanuit alle hoeken van de wereld. Hier moet je gewoon zijn als je op zoek bent naar nieuwe trends en concepten of als je professionele contacten wil leggen.

Een beetje geschiedenis

De beurs werd voor de eerste maal georganiseerd in Milaan in 1961 door een selecte groep industriëlen met als doel om Italiaanse meubelen op de kaart te zetten. Italiaanse meubels en accessoires hebben zo stilaan hun weg gevonden naar de rest van de wereld en staan nu nog steeds bekend om hun uitzonderlijke design en kwaliteit. Nu staan er op de beurs exposanten van over de hele wereld.

Meer natuur en meer marmer in huis

Dit jaar zien we vooral dat de woontrend terug naar de natuur zich blijft ontwikkelen. Meubels en woonaccessoires zijn meer en meer geïnspireerd op de natuur, waarbij vooral ronde en organische vormen best tot hun recht komen. In materiaalkeuze zie je niet alleen items van hout of marmer, maar ook steeds vaker van kurk. Een prachtig natuurlijk product dat tegelijk ook warmte uitstraalt. Kurk wordt tegenwoordig gebruikt bij woonaccessoires en meubels zoals bankjes, bureau’s, tafel etc.

Marmer is ook weer helemaal terug op een manier die rust uitstraalt, eenvoud en elegantie. Marmer kent verschillende kleuren, variërend van grijs, tot roze en wit. Marmer in uw interieur kan met grote en kleine accenten. Deze steensoort wordt overal toegepast: in een tafelblad, zitting of lampenvoet en als dessin op behang, poef en lampen. De opvallende bruine marmeren tafel van Minotti was een echte eyecatcher op de beurs.

Velours, zacht, zachter, zachts!

In het Engels velvet, Frans velours en Nederlands fluweel. Het zijn alledrie benamingen voor één en dezelfde stof. De grondstof kan katoen, wol, mohair of synthetisch zijn. Velours is perfect in een interieur te verwerken door de verschillende kleuren stof. Berry rood, dieppaars, donkerblauw en smaragdgroen zijn de kleuren die wij het meest zagen in Milaan.

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *