Nieuws

Oplossen kleine gebreken

Oplossen Kleine Gebreken

Los van de kwaliteit van je meubelen kunnen door een ondeskundige behandeling, extreem hoge temperatuurschommelingen of een wijziging in de vloerbedekking kleine problemen opduiken. Je moet geen vakman zijn om de nodige correcties zelf uit te voeren.Hier volgen een paar praktische tips.

Klemmende schuiven?
Controleer met behulp van een waterpas of het meubel loodrecht staat. Als dit niet zo is, schuif er dan een kleine houten wig onder zodat het meubel waterpas staat.Schuiven gaan opnieuw vlot open en dicht met behulp van een truc uit grootmoeders tijd: wrijf de zijkanten of de looprails in met wat kaarswas of droge huishoudzeep. Veel moderne schuiven lopen op telescopische rails in kogelbanen. Je kan die banen heen en weer schoonwrijven met vaseline of kogellagervet. Opgelet! Maak geen contact met het hout om lichte vlekken te vermijden.

Een doorhangende plank of klerenstang?
Legplanken en klerenstangen dragen elke dag een zware last. Onder extreme belasting kan zelfs het sterkste materiaal ooit eens doorzakken. Een kleine truc: draai de legplank gewoonweg om (voor zover de boorgaten in de bodemhouders dit toelaten).

Schroefgaten uitgesleten?
Indien je eenzelfde schroef in een reeds gebruikt schroefgat wil plaatsen, vul je het gat eenvoudigweg op met wat houtlijm en draai je de schroef vervolgens opnieuw in. Laat deze plek goed uitdrogen alvorens ze weer te belasten. Een kleine truc wanneer je geen houtlijm bij de hand hebt: wikkel een kleine draad rond de schroefwinding en draai de schroef opnieuw in.

Kromgetrokken deuren?
Wanneer een kast niet meer optimaal sluit, kan je zelf voor een oplossing zorgen. Het enige wat je nodig hebt, is een schroevendraaier. Het uitlijnen van de deuren is uiterst eenvoudig.
Controleer eerst in welke richting de deur moet worden versteld. Verstellingen in de hoogte en de diepte en zijdelingse verplaatsingen zijn mogelijk. De deur opheffen of laten zakken: draai borgschroef A los, vervolgens schroef B voor het opheffen of het zakken resp. naar links of rechts draaien. Borgschroef A opnieuw aandraaien. De deur vooruit of achteruit schuiven: het losdraaien van borgschroef A volstaat – je kan de deur al in de gewenste richting bewegen (zie rode pijl).Voor het vastzetten borgschroef A opnieuw aandraaien. De deur zijdelings verplaatsen: voor de beide scharnieren geldt gelijktijdig: borgschroef A losdraaien en schroef B in dezelfde richting draaien. Nu kan je de deur zijdelings verplaatsen (zie gele pijl). Borgschroef A opnieuw aandraaien.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *