Nieuws

Een bed: een belangrijke keuze, waar moet je op letten?

Een bed: een belangrijke keuze, waar moet je op letten?

We slapen elke nacht makkelijk 8u, toch de meeste onder ons, één 3de van ons leven dus. Als je goed slaapt, presteer je beter doorheen de dag en heb je meer energie. Je slaapkwaliteit hangt enorm af van je bed, matras en lattenbodem. Ook zijn de omgeving en de kamer (en de inrichting) waarin je slaap van primordiaal belang.

Hoe kies je dan een bed? Wat is de beste manier om het perfecte bed voor jezelf (en je partner – dat worden dus compromissen, tenzij je 2 matrassen combineert met een ‘pont d’amour’). Een nieuwe bed kopen begint bij het kiezen van een bedframe dat past bij je slaapkamer en persoonlijke stijl, het oog wil immers ook wat. Maar net zoals dat bij wagens is, kijk je best wat verder en ook onder de motorkap. Een goede lattenbodem en dito matras zijn essentieel voor de keuze van je perfecte bed.

We haalden het eerder al aan, soms moet je compromissen sluiten met je partner voor de keuze van je matras: hard, zacht, veermatras, een latexmatras en ga zo maar door, iedereen heeft nu éénmaal zijn voorkeur. Echter, je kan ook kiezen voor een opgedeelde matras, een matras uit 2 delen. Dan kunnen zowel jij als je partner een matras kiezen die aan alle persoonlijke wensen voldoet. Dit geldt uiteraard ook voor de lattenbodems.

Nu welke soorten matrassen zijn er? Heel wat, verschillende materialen: latex matrassen, pocketveer matrassen, foam matrassen en ga zo maar door. Ze hebben allemaal verschillende voordelen: Ventilatie, comfort, warmte-isolatie en hardheid zijn enkele van de belangrijkste eigenschappen van een elke kwalitatieve matras. De wervelkomol moet evenwichtig ondersteund worden en de matras mag zeker niet doorzakken. De levensduur van een matras schommelt rond de tien jaar en heeft niets te maken met matrassen merken of afmetingen.

Naast een matras is uiteraard ook de lattenbodem van belang, een goede matras zal immers pas tot zijn recht komen bij het kopen van een goede beddenbodem. Deze zorgt namelijk voor één derde van de totale schokabsorbtie. Ook de verluchting van de matras zal afhangen van de beddenbodem.

Wanneer je een dubbel bed of tweepersoonsbed koopt kies je best voor een lattenbodem in twee delen. Deze zijn niet alleen makkelijker te transporteren maar bieden ook een betere individuele ondersteuning dan beddenbodems in één stuk.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.